Di Stefano signs a MoU with the FIC
This morning, a Memorandum of Understanding was signed between the Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation and the Italian Chefs Federation (FIC), represented respectively by the Deputy Minister Manlio Di Stefano and the President of the FIC Rocco Pozzulo. The MoU regulates the cooperation of the Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation, through […]
Read moreAmburgo, un workshop sulla pasta madre
Fare il pane con la pasta madre è una tradizione antica, che unisce il nord e il sud Italia. Da qualche anno questa antichissima pratica sta vivendo un momento di rinascita, conquistando l’interesse di moltissimi panificatori casalinghi. Su questo tema l’Istituto Italiano di Cultura di Amburgo ha organizzato un workshop online, su piattaforma Zoom, che […]
Read moreScalfarotto on a visit to the San Marino Republic
The Deputy Minister of Foreign Affairs and International Cooperation, Ivan Scalfarotto, is visiting the San Marino Republic, where he was welcomed during the morning by the Secretary of State for Foreign Affairs, Luca Beccari. Their talks centred on relaunching bilateral relations, also by reactivating the Joint Commission that Mr Scalfarotto chairs on Italy’s behalf. This […]
Read moreDi Stefano: Huge potential in Africa for renewable energy
Today Deputy Minister Manlio Di Stefano took part in the second African Union Commission’s (AUC) – International Energy Agency (IEA) Ministerial Forum. “The connection between energy and the environment forms to core of our work,” said the Deputy Minister, “smart cities, innovative energy technologies, sustainable investments – also from a post pandemic viewpoint -, energy […]
Read moreDi Stefano attends presentation of the OICE 2020 Report
Deputy Minister Manlio Di Stefano spoke today at the presentation of the 2020 Report of the OICE (Association of engineering, architecture and technical-economic consulting organisations). “In these difficult months we have maintained close relations with the major trade associations, including the OICE, especially in view of the growing international projection of the member companies, which today accounts for over 60%. It is also thanks to these […]
Read moreDel Re: the rule of law essential in combating the pandemic
“Vice Minister of Foreign Affairs and International Cooperation, Emanuela Del Re, spoke at the opening of the Assembly of Parties of the International Development Law Organization (IDLO), held in video conference, to reaffirm Italy’s political support to the Organization and the focus on the characteristic issues of its mandate, namely the promotion of sustainable development based on the rule of law and access to justice for […]
Read moreMalta, la V Settimana della Cucina Italiana
In occasione della V Settimana della Cucina Italiana nel Mondo, rassegna annuale concepita per promuovere le tradizioni culinarie italiane e la conoscenza enogastronomica come tratto distintivo dell’identità e della cultura italiana, l’Istituto Italiano di Cultura La Valletta ha allestito un ricco programma di eventi in collaborazione con Ambasciata d’Italia a Malta, Accademia Italiana della Cucina – Delegazione di […]
Read moreVietnam, la V Settimana della Cucina Italiana
“Quando si parla di cucina italiana, una settimana non è abbastanza!”: potrebbe essere questo lo slogan dell’edizione vietnamita della V Settimana della Cucina italiana nel Mondo, in programma dal 23 al 29 novembre, ma che nel Paese asiatico si estende dal 12 novembre al 13 dicembre. In Vietnam è previsto un ricco calendario di eventi […]
Read moreDel Re: peace negotiations, a decisive moment for Afghanistan
Vice Minister of Foreign Affairs and International Cooperation, Emanuela Del Re, spoke at the 2020 Afghanistan Conference, a pledging conference co-hosted by the Governments of Afghanistan and Finland with the United Nations, to promote peace, prosperity and sustainable development in the country. “This is a decisive moment for Afghanistan: after decades of conflict and suffering, […]
Read moreIran, la V Settimana della Cucina Italiana nel Mondo
Ha preso avvio in Iran la quinta edizione della Settimana della Cucina Italiana nel Mondo in formato digitale, nel rispetto delle disposizioni sanitarie vigenti nel paese. La rassegna, che vede coinvolte l’Ambasciata d’Italia a Teheran e la Scuola italiana “Pietro Della Valle”, celebra tra il 22 novembre e il 10 dicembre i valori, la tradizione della […]
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